ДО 90-РІЧЧЯ КАФЕДРИ «ПЕРЕДАЧА ЕЛЕКТРИЧНОЇ ЕНЕРГІЇ» НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ «ХАРКІВСЬКИЙ ПОЛІТЕХНІЧНИЙ ІНСТИТУТ» - Барбашов, Ігор Володимирович; Бондаренко, Володимир Омелянович; Ніжевський, Віктор Ілліч; Шевченко, Сергій Юрійович (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Енергетика: надійність та енергоефективність, 2020)
Статтю присвячено 90-річчю кафедри «Передача електричної енергії» Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». Представлено основні етапи створення та розвитку кафедри, наведено дані про видатних фахівців та науковців, які приймали участь у створенні та розвитку кафедри. Виконано ретроспективний аналіз основних напрямків досліджень, проведених співробітниками кафедри за весь період її функціонування. Розглянуто основні аспекти навчально-методичної роботи кафедри. Проаналізовано сучасний стан науково-дослідницької та навчально-методичної роботи, що виконується співробітниками кафедри, та представлено найбільш перспективні напрямки її подальшого розвитку.